Tomatsoppa
Jag gillar soppa och soppa ska man definitivt äta när det är höstruggigt eller vinterkallt. Så varm som möjligt och gärna kryddstark.
Håll tillgodo med min favvotomatsoppa. Lätt som en plätt att göra och alldeles lagom som förrätt!
För fyra portioner behövs:
1 gul lök
smör
1 krm svartpeppar
2 burkar passerade tomater, á 400 g
1 dl vatten
2 ½ dl Kelda matlagningsgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1 krm strösocker
Gör så här:
Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en kastrull. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt soppan koka några minuter. Smaksätt med sockret. Hotta upp soppan med cayennepeppar efter tycke och smak. Servera tillsammans med grissini.
Receptet är hämtat hos Arla.
Tre tjejer i köket » Arkiv » Stekt havskatt med ljummen gurksallad
[…] Kommentar: till nästa gång ska jag göra extra mycket senapsvinägrett eftersom jag tyckte att det blev lite torrt. Fisken är väldigt smaklös i sig, så krydda lite extra!Vi hade en flaska vitt J-P Chenet i kylen som funkade bra till havskatten. Och så blev det en snabb tomatsoppa till förrätt och den löjligt goda fruktsalladen i sockerlag med habaneropeppar som avslutning. […]