Chokladmuffins med hallon
Egentligen borde jag ge upp med att försöka baka i gasugn. Allt blir platt, blekt och trist. Varför finns det ingen kokbok för trista gamla gasspisar?
Men. Dessa muffins passerade testet och blev rätt bra. Färg har de redan av kakao och det gör inget om de blir tunga och kompakta. Snygga blev de dessutom. Nästa gång ska jag testa att ha i lite hackad choklad.
Chokladmuffins med hallon
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl socker
- ½ tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 1½ dl kakao
- 25 g smält smör
- 2 dl mjölk
- 1 ägg
- 200 g frysta otinade hallon
- florsocker att garnera med
- Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver och kakao i en skål.
- Tillsätt det smälta margarinet.
- Vispa ihop mjölk och ägg och rör ner i smeten.
- Vänd försiktigt i hallonen (spar några till garnering).
- Fördela smeten i muffinsformar; ca 6 st “stora” muffinformar.
- Tryck ner hallon på toppen.
- Grädda i 225 grader i 17–20 minuter (de får gärna vara lite krämiga i mitten) beroende på ugn. Ta ut och låt svalna.
- Sikta över florsocker när de har kallnat.
Helena
Hehe… Så bra, jag kan skylla på att jag har gasugn och att du minsann har sagt att det inte blir nåt bra att baka i en sån. Bra undanflykt för att slippa baka, alltså! =)
Elin
Jo, fast du kan ju göra chokladmuffins med hallon :p
Hedvig
Hej! Vad gott det låter, detta är jag sugen på att baka. Men hur kommer det sig att det är så lite smör jämfört med andra muffinsrecept?
Elin
Hej Hedvig! Som du ser så är det fem år sedan som jag publicerade detta recept så det är lite svårt för mig att komma ihåg detaljerna för detta recept. men antagligen så hade jag kanske bara 25 gram smör hem den här dagen…