Kyckling med lime och kokosmjölk
För 4 personer
Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 lök (valfri sort t.ex knipplök)
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 burk kokosmjölk (1,6 dl)
Marinad
3 msk japansk soya
1 tsk mald koriander
1 finhackad spansk peppar
2 msk finhackad ingefära
1 tsk råsocker
rivet skal av en lime
1 msk limesaft
Skär kycklingfiléerna i bitar, blanda ihop marinaden och låt kycklingen marinera i minst en timme.
Ta upp kycklingen ur marinaden och stek tills den fått färg. Fräs den hackade löken tillsammans med kycklingen, tillsätt vattnet, buljongtärningen och resten av marinaden. Låt koka under lock i 10 minuter. Tillsätt kokosmjölken och låt koka ihop. Servera med ris.
Carina
Hej!
Läste detta receptet på flyget på väg hem från Marocko. Lagade det på tjejmiddagen i lördags. Klar succé. Supergott!
/Carina 😆
Ellen
Hej hej!
Blev bjuden på det här ikväll på en tjejmiddag. Jättegott och jättebra!
/ Ellen 🙂
Cecilia
Tack för ett supergott recept, gjorde succe´på dam middagen!
Maria
Cecilia: Kul att höra! Jag i min tur tackar min svärfars fru som jag fått receptet från.
enannanellen
jiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiises va de blev gott det var det bästa på länge
en riktig 10 poängare 🙂 🙄