Pastasås med ädelost och tomater
I vanliga fall är jag inte mycket för ädelost men tillsammans med tomater och basilika blir det jättegott. Det här kan vara den pastasås som jag har gjort flest gånger.
Ofta brukar jag ha den till kyckling, tex fileér fyllda med parmaskinka och salviablad. Idag skrek proteindepåerna efter KÖTT så det blev utskuren biff från ICA istället och fullkornspasta.
Pastasås med tomater och ädelost
- olivolja att steka med
- 1 gul lök
- 100 g Kvibille Ädel
- 1 burk krossade tomater
- 1 kruka basilika
- salt och peppar
Hacka lök och fräs med olivolja. Tillsätt tomater och låt koka 10-15 minuter. Smula ner osten i tomatsåsen tillsammans med basilikablad. Låt puttra i 3-4 minuter tills osten har smält. Smaka av med salt och peppar.
Vegopasta med ädelost och chili » Tre tjejer i köket
[…] faktiskt var bra nog att bloggas om. Så ibland är det tur att det sker misstag i köket. Ursprungsreceptet har jag bloggat om tidigare, det här är bara en annan […]