Annikas kyckling med soltorkade tomater och oliver
Ingredienser (4 portioner)
4 kycklingfileér
1 msk olja
1 dl vatten
2½ dl matlagningsgrädde
1 msk kycklingfond
6 soltorkade tomater
1/2 tsk torkad rosmarin
1 tsk sambal oelek
10 urkärnade svarta eller gröna oliver
basilika
salt och peppar
Gör så här
- Blötlägg tomaterna i vatten ca 20 minuter.
- Dela kycklingfiléerna och de soltorkade tomaterna i mindre bitar.
- Hetta upp oljan i en stekpanna med lock. Bryn kycklingbitarna och krydda med salt och peppar.
- Häll på vatten, matlagningsgrädde och kycklingfond.
- Tillsätt tomaterna, rosmarin och sambal oelek och låt puttra under lock ca 15 minuter.
- Rör i skivade oliver och smaka av med basilika. Servera med pasta eller ris.
Maria
När jag gjorde detta häromdagen hade jag även i skivade kronärtskockshjärtan som blev över från nyårsmenyn – yummie! 🙂