Chokladkaka med lime
Ingredienser (8-10 bitar)
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
¾ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
250 g Kesella
rivet skal av 1 lime
Garnering
florsocker och lime
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med Kesella och limeskal.
- Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min.
- Låt kakan kallna. Pudra över lite florsocker och garnera med skivad lime. Servera med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
En lite annorlunda men god kaka, det var svårt att sätta fingret på att det var lime i den, det kändes mer att den var syrlig. Receptet kommer från Arla.
Maria
Lyckades du med denna kaka? Jag har prövat liknande recpet och har då haft en kaka som likna gummi i konsistensen och var allt annat än god. Den åkte direkt ner i kompostlådan. Har hört flera som gjort goda chokladkakor med kesella men jag har då aldrig lyckats. Vad är hemligheten?
Maria
Jag vet inte vad hemligheten är, men den här blev bra iaf. Jag använde lätt Kesella och rörde ihop allt ordentligt, inte bara ”vände” som det står i receptet. Och så gräddade jag den längst ner i ugnen.
Lina
Jag tror det ligger i hur pass väl man blandar smeten samt hur länge man gräddar den.
Själv har jag fått den både ”torr” en annan gång krämig.
Och så tycker jag den är godare utan lime…