5 bra saker
Det har varit lite dåligt med mina uppdateringar så här kommer en Best Of-lista på matfronten de senaste veckorna;
* Ceasarsallad på Tures -stor, god och prisvärd. Extraplus för stora parmesanflarn och krispig bacon!
* Feta-ajvar – god dipp på just fetaost och ajvar relish
* libanesisk lunchbuffé på Sahara (Olofsgatan/Hötorget). För 68:- äter man sig trött på tjugo rätter i tusen och en nattmiljö. Så gott!
* kolbullar gör sig däremot bäst i en snödriva på isen;
* Findus Wok Deli – som är de snyggaste grönsakerna i frysdisken. Påminn mig inte om att det säkert är miljarders med färgämnen i den här påsen 😉
Undraren
Har bara en liten fråga om Feta-ajvar dippen. Det låter som en riktigt bra kombination men om jag vill blanda till en själv, bör något annat ingå och hur mycket av varje bör det vara?
Elin
Jag har frågat efter receptet, och Värdinnan (det är alltså inte jag som står för det goda receptet) hälsar;
“ungefär hälften av Ajvar respektive Fetaost och några skedar Creme fraice för att göra dippen slätare, salt och peppar inte helt nödvändigt beroende på Ajvar” Det låter glasklart eller hur ?! 😉
Undraren
Absolut anllting är totalt solklart 😉 Tackar att du tog dig orken att fråga. Ska nog testa det i helgen.
Tre tjejer i köket » Arkiv » Feta + Ajvar
[…] Feta + Ajvar Jag har skrivit förut om hur gott det är med fetaajvarröra dvs en röra med ca 50/50 av ajvar relish och fetaost, och den röran gör just nu en revival med stekt squash på dagens söndagsmackor. Aaaah, det här är jättegott: […]