Citronette
Jag är väldigt förtjust i min senaste kokbok som jag fick i present häromdagen: Det goda livet – en bok om livskvalité med mat och vin i centrum. De flesta recepten är under 500 kcal/portion. allt verkar gott och det är generöst med roliga ideér i kokboken om hur man gör snygg mat.
Receptet på citronette i kokboken blev jättebra. Passar bra till buffébordet men framför allt är det god vardagslyx till grönsalladen!
Citronette
- 1 st urkärnad och fint tärnad tomat
- ca 0,5 dl strimlad basilika
- 1 dl pressad citronsaft
- ev 0,5-1 tsk rivet citronskal
- 0,5 dl vatten
- 0,5 dl olivolja
- salt och peppar
Blanda alla ingredienser. Om du inte blandar i tomattärningarna håller sig citronetten 1-2 veckor i kylskåp.
Tre tjejer i köket » Arkiv » Pastasallad med kräftstjärtar och avokado
[…] var sc_project=994783; var sc_invisible=1; var sc_partition=9; var sc_security=”1789c688″; Tre matglada vänner skriver om matlagning, restaurangbesök, kärleken till kokböcker och annat som ger livsnjutning… Bloggen innehåller 370 inlägg och 679 kommentarer. « Citronette Sol + Sommar + Stockholm = Uteservering » […]
Jordgubbar till middag » Tre tjejer i köket
[…] det en alldeles utmärkt akutlösning i sällskap av en limedressing (som var en enklare variant av den här goda citrondressingen). Sedan lite serranoskinka och rosmarinknäcke på min tallrik medan Tvååringen fyllde på med […]
Lax med ugnsbakade grönsaker » Tre tjejer i köket
[…] Vinägretten är en kopia på Elins citronette. […]