Lime och limequats

Vi runt hörnet så säljs det 10 lime/10:- så jag handlade en påse. Jag har ingen aning om vad jag ska göra med dem så TIPS mottages tacksamt.

Jag hittade limequats (Citrofortunella floridana) också som jag inte har provat förut. Enligt Frukt&Grönt så är de en korsning mellan lime och kumquats och äts med skalet på, men hu så SURT! Jag ska låta dem ligga ett par dagar för att se om de blir mindre sura men annars så tycker jag nog att de mer är som mini-limes.

5 kommentarer

  1. Susanne

    En nicaraguansk ”fresco” kanske?
    Pressa limefrukterna, blanda med vatten och socker i lagom mängd. Kyl noga och njut av syrligheten!

    Vill man kan man pressa även andra frukter tillsammans med limefrukterna och kanske få några delikata smakbrytningar.

  2. Günther Fliesenburgh

    Man kan ju alltid göra en Mojito, eller fler…passar bra nu när värmen kommer 😉

    Ett variant finns här:
    http://www.tasteline.se/recipe/showDrink.asp?intChannelID=1&llngRID=3703

    Vodka Lime är lite tråkig men ack så god…

  3. Maria

    Och så kan du ju göra dressingfavoriten!

    Lime- och yoghurtdressing

  4. Johanna

    Jag håller på tabbouleh (nya vår-favoriten, är inte less på den på långa vägar än). Går inte supermycket lime, men många bäckar små.

  5. Anna

    Grön frukstallad med lime-honungsockerlag är mums!!

    jag tar melon, päron, vindruvor, avocado och kiwi. sockerlag kokas, en lime bidrar med rivet skal o saft, smaka av med honung. kallna. häll på frukt. stå i kyl.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.