Färska kryddor
Efter helgens matlagning har jag en mindre djungel stående på köksbänken. Dill,gräslök, bladpersilja och basilika. Särskilt dillen börjar bli lite ledsen och jag misstänker att de andra också kommer vissna inom kort. Kanske att basilikan klarar sig lite längre, för den bor i en kruka.
Vad ska jag göra med kryddorna? Frusen gräslök och bladpersilja blir så blöt och blaskig. Är kryddsmör det bästa alternativet?
helena
Kryddsmör är ju smart nu i grilltider. Annars tycker jag du kan satsa på hemmagjord färskost.
Henrik
Bladpersilja är ju en gjuten ingrediens i tabbouleh – gör den fritt efter receptet i Kärlek, oliver och timjan och blanda även ner stekt (eller grillat) kycklingbröst i bitar samt härlig, krämig fetaost; krydda med grovsalt.
Basilika – enklaste favoritreceptet: värmda mjuka tortillas, ett lager ost, parma- eller annan salt skinka, finhackad basilika, ett lager ost till. Värmes i stekpanna – instant quesadillas. 🙂
Ilva
Salsa verde (den italienska for jag har sett att det finns en mexikansk variant som ar helt annorlunda) ar bra om man vill bli av med persilja och pesto for basilikan. Man kan frysa in bada!
Bejcon
Jag brukar finhacka mitt överblivna bladgrönt, trycka ner det i en sån där grej man gör isbitar i och fylla på med lite vatten. Och så in i frysen! Perfekt att ta fram och bara stoppa direkt i kastrullen/pannan nästa gång det behövs…. 🙂
TantenMonica
Jag har ett nytt recept på bulgur med örtsallad och blandade bönor, titta gärna förbi:)
Treblig sommar!