Pasta med philadelphiaost, persilja och parmesan
När Myran var på besök förra veckan så blev det en snabb och enkel pasta till middag.
Det här blir en krämig och god sås som går att variera beroende på vilken ost eller färska örtkryddor du har hemma. I denna version blev det philadelphiaost med Gräslök. Varianten med Mediterranean borde passa väldigt bra också och det finns ju även andra cream cheese-märken på osthyllan att testa med. Fort går det också! Just denna version serverades med kycklingfilé brynt med olika örtkryddor plus sallad och oliver.
Pasta med philadelphiaost, persilja och parmesan
- 2 klyftor vitlök
- lite olivolja
- 0,5 dl hackad bladpersilja
- 200 gram valfri philadelphiaost (light går alldeles utmärkt)
- 0,5 dl mjölk
- 1 dl parmesan
- salt och peppar
- 4 portioner pasta
- Koka pastan.
- Skiva vitlöksklyftorna i tunna skivor och bryn dem i olivolja.
- Tillsätt persilja, salt och peppar.
- Blanda i ost och mjölk.
- Värm såsen och blanda ner i pastaskålen.
- Riv parmesan över pastan och servera.
Myran
Det var verkligen mumsigt 🙂
Louise
Det där lät super, ska sparas!
Tre tjejer i köket » Arkiv » Mera matlådor!
[…] Mera matlådor! Jag fortsätter att exprimentera pastasåskonceptet med färskost och färska örter – idag blev det en variant på färsk basilika + Creme Bonjour Kantarell och med Pastellas tortellini Con Pollo e verdure (som är tortellini med fiber!) och naturligtvis så var parmesanen med på toppen. Det är mycket kantarellsmak i osten, vilket är lite tröst för oss som inte har möjlighet att springa ut i svampskogen. […]