Bruschetta på rester
Det var några nävar med färska räkor som behövde tas om hand om akut. Tillsammans med:
- en bit honungsmelon
- en snutt röd paprika
- lite finhackad basilika
- cocktailtomater
- citronsaft
- olja och vinäger (favoriten med apelsin, citron, basilika)
Allt blandades ihop och det halvgamla brödet som köptes på Vetekatten häromdagen stektes upp till bruchetta. Vips var söndagens lyxmacka klar! Det blev otroligt gott och jag har lite dåligt samvete över att jag inte bjöd in någon på söndagsfika. Hm, vi ska nog ha en kategori med tema rester här i matbloggen.
Anonymous
Har nyligen upptäckt er blogg och tycker den är toppen! Jag älskar god mat, matlagning och kokböcker( stolt ägare av 17 stycken och fler ska det bli). Er blogg är mycket inspirerande – keep up the good work! 🙂
/Karin
godeha
Apelsin, citron, basilika – vad är det för vinäger du använder, vilken tillverkare? Eller är det en hemmablanding?
Helena
Haha… men det är ju lite av din grej att njuta av god mat på tu man hand med dig själv. Så du slipper dela, menar jag! =)
Elin
Karin – hej! Det är alltid kul när okända läsare outar sig!
Godeha – vinägern kommer från Oil & Vinegar som bland annat finns på Västermalmsgallerian här i Stockholm. Just nu är den slut där men så fort de har den i lager så kommer det en uppdatering om det!
Helena – ehum, ja, det stämmer ju faktiskt, jag menar, VEM köper färska räkor när man inte har planerat några middagsgäster, ehum
John
Räkor och honungsmelon, jag hade aldrig upptäckt den kombinationen på egen hand… Som vodka och tippex (white christmas), hur hade man kunnat veta att det skulle passa så bra ihop? 🙂
Jag har bloggat om en maträtt som vi kallar Bulgogi, missa inte! Ni lär ju kunna göra den rätt så mycket godare kan jag tänka mig, glöm inte att dela med er av förbättringarna! 🙂
emla
mums! Enkelt och delikat. Hör också till dem som nyligen upptäckt er blogg och låter mig gladeligen inspireras till nya stordåd i köket! kul.
Elin
John => tack för tipset om bulgogi, det ska sparas för kommande matsessions!
Emla => vad kul, kom ihåg att skriva om dina stordåd också 🙂