Snittar till en 30-åring

Från menyn till J:s överraskningsfest.

Pestosnurror
Pestosnurror

Ingredienser
djupfrysta smördegsplattor
pesto
hackad basilika

Gör så här
Tina smördegsplattorna ca 15 minuter. Kavla ut dem något, bred på pesto efter smak och strö över lite grönt. Rulla ihop från långsidan. Skär i 1 cm tjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter 225°C.

Små italienare
Små italienare

Ingredienser
Röda snittar:
2 påsar soltorkade tomater
0,5 dl olivolja
1 tsk socker

Svarta snittar:
1 burk svarta kärnfria oliver
1 vitlöksklyfta
0,5 dl olivolja
salt och peppar

Gör så här
Rosta tunna baguetteskivor i olivolja i stekpannan. Kör de olika blandningarna i mixer och fördela på bröden. Garnera med färsk basilika och/eller ruccola.

Kräftor och rom
Kräftor och rom

Bred creme fraiche på baguetteskivor, lägg på en klick svart kaviar, toppa med kräftstjärtar och en dillkvist.

4 kommentarer

  1. isabel

    Hej! Jag bara undrar om ni vet för hur många personer pestosnurrarna är beräknade till? Tack på förhand!

  2. Maria

    Isabel: Jag kommer inte riktigt ihåg hur många de är tänkta att räcka till, men på festen var vi runt 20 personer har jag för mig.

  3. Att överraska en 30-åring » Tre tjejer i köket

    […] började med snittar (Pestosnurror, Små italienare, Kräftor och rom) tillsammans med bubbel, Jacob’s Creek, och […]

  4. Tips på snittar? » Tre tjejer i köket

    […] Pestosnurror, små italienare och kräftor och rom Filorullar med parmesan och rostade solroskärnor Pana con chocolate ingick i Ragazzes nyårsmeny 2006 och gjordes efter Leilas recept Smördegsstänger med pesto och ost Frasiga partypinnar […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.