Bjudmat

Att bli bjuden på middag hos vänner en lördagskväll är en ynnerst. Att sätta sig vid dukat bord och få maten serverad är i allra högsta grad lyxigt. Om jag kommer till bjudstället innan maten är riktigt klar kliar det förstås lite i fingrarna och jag vill gärna röra lite i grytorna. Det är bara till att vänja sig av med sådana dumheter!

Förra helgen blev jag och sambon M bjudna på finfin middag med svamptema. Champinjonsoppa till förrätt (och soppor är den bästa starten under hösten och vintern!) och till varmrätt helstekt fläskfilé, potatis- och palsternackspuré, kantareller, rödlöksmarmelad och sås på schalottenlök och kalvbuljong. Limecheesecaken med passionsfruktstäcke innehöll ingen svamp, men var riktigt god.


Fläskfilé och potatis- och palsternackspuré med tillbehör


Limecheesecake med passionfruktstäcke och björnbär

7 kommentarer

  1. j. holmfeldt

    Den där cheesecaken såg gudomligt god ut. Går det att råna någon på receptet?

  2. Helena

    Det ska nog inte vara omöjligt att få tag på receptet! Jag återkommer!

  3. Xtian

    ser strålande gott ut. Bara en fråga, vad säger värdparet när du säger att du vill bara ta en bild på maten innan du äter? Eller de kanske är med på noterna gällande din/era virtuella “böjelser”

  4. Helena

    ->Xtian: Haha… jadu… i början tyckte de nog att mitt beteende var lite suspekt, men nu har de vant sig! Det är värre när jag är på lokal… =)

  5. Maria

    Kan man kanske få tillgång till recepten mån tro? Alltsammans lätt gudomligt gott.

  6. Helena

    Värdinnan är vidtalad och recepten kommer! Hav tålamod!

  7. Tre tjejer i köket » Arkiv » Recept till bjudmat

    […] Efter en och annan påtryckning kommer recepten till inlägget Bjudmat här: […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.