Örtiga kotletter med quinoa och bönor
Jakten på bra vardagsrecept fortsätter. Jag har surfat runt och kikat i tidningar och det resulterade i en egenkomponerad kotletträtt med sallad på quinoa och bönor. Håll tillgodo!
Till två personer behövs:
fläskkotletter (den här gången blev det benfria)
salvia
timjan
salt
margarin till stekning
en skvätt vitt vin
några droppar balsamvinäger
maizenaredning
quinoa
borlottibönor
blandsallad
1/2 rödlök
1 paprika
1 tomat
skalet av 1 citron + saften av halva citronen
svartpeppar
flingsalt
olivolja
Gör så här:
Koka quinoan enligt anvisningar på paketet. Skiva grönsakerna och blanda med salladen, bönorna och den kokta quinoan. Droppa över lite olivolja, citronskal och citronsaft och krydda med salt och svartpeppar. Krydda kotletterna med salt, salvia och timjan och stek sedan i ett par minuter på varje sida. Vispa ur stekpannan med lite vitt vin och balsamvinäger. Tillsätt maizenaredning om du vill ha skyn lite tjockare.
Helenas kommentar: quinoan (som jag fick under matkaravanen på Street) var en ny bekantskap. Gott! Enda minuset var att den blev lite grå och inte såg så där jätteaptitlig ut. Ska den se ut så, Lisa? God och enkel rätt som jag absolut kommer laga fler gånger !
Lena
Ser smaskigt ut!
Ville bara bjuda in er till matforumet!
Max
Fläskkotletter utan ben är nästan fusk 🙂 Det ska vara lite knep o knåp att äta.
Helena
Jag har inget att säga till mitt försvar…