Nio desserter till middag?

Villa Källhagen lockar med en niorätters dessertprovning med tillhörande drycker den 24 november. Menyn låter som poesi tycker jag:

Bärconsommé med färska bär och madeleinekaka
Vigna Senza Nome Moscato d’Asti, Braida, Piemonte, Italien

Lichie- och äppelgelé med lichiefrukter, pistaschnötter och balsamico
Riesling Vendimia Tardia, Torres, Curicó, Chile

Lös vaniljkräm med chokladbotten med mjuka körsbär, körsbärssorbet och chokladsås
L’Ermita Recioto della Valpolicella, Ca’Rugate, Veneto, Italien

Parfait med krossade frukter, kryddig pestino och hallon i sås
Opitz One, Willi Opitz, Neusiedlersee, Österrike

Kokosbotten med kokosmjölkkräm, citronsorbet och kokosflarn, dadelkräm, kokosskivor och apelsinfiléer
Colleción 125 Vendimia Tardiva, Chivite, Navarra, Spanien

Chokladkräm med olivolja och krisp
2003 Josefina Piñol Tinto, Terra Alta, Spanien

Blodapelsingranité med mynta

Criollo – botten på hasselnötter, pecannötter och pistaschnötter
Pedro Ximénez, San Emilio, Lustau, Spanien

Kanelsnäcka, vaniljmunk, hjortronbakelse och chokladdröm
Roslags Punsch, Sverige

***

Pris? 675:-! Om man måste äta middag innan framgår inte men jag tror man är ganska lycklig efteråt 🙂

2 kommentarer

  1. Lars

    Är detta sanning? Jag måste bara säga m m mmm! Jag ser fram emot att få läsa de lyriska orden som kommer efter en drabbning som denna.

    Jag skulle satsa på en sen lunch istället för middag, det ska ju finnas plats för vaniljmunken också. Hoppas att det smakar och tack för trevlig läsning!

    Lars, Vancouver

  2. henry

    …får jag nu bara en utomordentligt het och kryddig espresso på allt det där, får paradiset gärna vänta. Å så måste jag passa på att gratulera till en så underbar blog! 😉

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.