Saffranspasta med kräftstjärtar
Tanken var att det skulle bli kycklingpasta till middag idag. Istället blev det en snabb kräft-och-saffranspasta – för saffran får man frossa i hur mycket man vill i när det är december (speciellt när det är 2 påsar för 12:- på ica).
Jag hade tänkt att lägga till strimlad kycklingfilé i pastasåsen men istället blev det några tärnade tomater och en liten burk ananas, vilket förstås blev gott det också!
Saffranspasta med kräftstjärtar
- 1 påse saffran
- lite vitlök
- smör att steka med
- 1 burk kräftstjärtar
- 2 dl creme fraiche
- en slatt vitt vin
- 1 msk tomatpuré
- salt och peppar
- och så mycket pasta som du behöver.
Fräs saffran med pressad vitlök och lite smör. Häll i kräftstjärtarna och strax efter creme fraiche, vin och tomatpuré. Salta och peppra. Koka ihop -klart!
Lämna en kommentar