Karibisk Kycklingsoppa
Våra matbloggsgrannar FastfoodLovers har redan skrivit om Keldas senaste soppa: Karibisk Kycklingsoppa och givit den ett bra betyg. Jag tycker också att den var helt ok, jämfört med många andra fastfoodprodukter, för det är ju inte rättvist att jämföra med ett eget sopphopkok med trettioelva ingredienser. Min soppa fick sällskap av lite blandade grönsaker, champinjoner och bladpersilja häromdagen (koriander hade antagligen varit ännu bättre, men man får ju ta det som finns hemma, eller hur…) – och lunch på mindre än 5 minuter är ju inte så dumt!
Men varför heter den karibisk? Soppan innehåller ju kyckling, ananas, röd curry och ingefära – och röd curry får ju mig att tänka på asien och framför allt Thailand. En snabbgoogling på karibisk mat leder till kreolska recept, kokosnötter, bönor och rom men som sagt, jag hittar inget om röd curry. Eller är det så enkelt att Kelda redan har en Thaisoppa i sitt sortiment och behövde hitta på ett annat exotiskt namn?!
Anne
Elin, där slog du nog huvudet på spiken, misstänker jag 🙂 Jag har ett paket på jobbet som väntar på att bli lunch, förhoppningsvis redan idag…
Alice
Klokt tänkt Elin. Kanske ville Arla åt alliterationen Keldas Karibiska Kycklingsoppa?
Niclas
Gissar att Arla har någon typ av matordssnurra som slumpar ut lite kombinationer? Det som låter schysst kör man på…
Keldas…..
Tibetanska
Skånska
Preussiska
Nyliberala
osv
Limesoppa
Grankotte-Mangosoppa
Tomtesoppa
Kosoppa
Det är bara att välja och vraka 🙂
Tre tjejer i köket » Arkiv » Om röd curry i Karibien
[…] Efter att ha funderat alldeles för länge huruvida det används röd curry i Karibien eller inte så mailade jag Arla och frågade; Hej Arla! […]
Nynne
Hahahahaha..
Nu ser jag att det är flera år sedan Niclas skrev kommentaren. men oj vad den fick mig att skratta! 😆