Söndagsceasar

Söndagsceasar

En snabb ceasarsallad på söndagskvällen är ett bra botemedel mot både hunger och trötthet. Den krämiga dressingen och smakrika parmesanen kan få vem som helst på gott humör! 😉

Uppdatering! På begäran kommer receptet på ceasarsalladen!

Till två personer behöver du:

2 kycklingfiléer
2 krukor romansallad
1 paket bacon
15 st cocktailtomater
rikligt med parmesan
krutonger – vitt bröd med lite olivolja och flingsalt gjorda i ugnen eller
i stekpanna
Felix ceasardressing

Gör så här:

Skiva kycklingfiléerna, krydda med salt och svartpeppar och stek dem i lite olja. Stek baconskivorna i micron (lägg skivorna på hushållspapper, låt gå i micro några minuter, flytta om skivorna och micra ytterligare en minut) och klipp dem sedan i lagom stora bitar. Dela cocktailtomater i halvor. Blanda alla ingredienser på tallrikar eller på ett serveringsfat. Toppa med krutonger, hyvlad parmesan och ceasardressing.

Helenas kommentar: det går förstås alldeles utmärkt att göra sin egen ceasardressing, men Felix funkar fint när ambitionen eller tiden inte finns!

5 kommentarer

  1. Samuel

    Smarrigt så det förslår men då gäller det ju också att ha den där extra biten parmesan i lager!

  2. A Lacy

    Skulle gärna hitta receptet men gör det inte. Mitt fel troligen, men var hittar jag det?

  3. Helena

    -> A Lacy: Nu har jag lagt till receptet i inlägget ovan! Det var alltså inte alls ditt fel att du inte hittade det tidigare; det fanns helt enkelt inte! 😉

  4. Jenny

    Har ni inget bra recept på hemgjord ceasardressing? Jag är inte så förtjust i felixvarianten 🙄

  5. Maria

    Jenny -> Ingen av oss har faktiskt gjort caesardressing! 😳 Jag kan däremot bjuda på ett recept från boken Våra bästa GI-recept som jag tänkt testa. Det räknas kanske också? 😉

    Till 8 portioner:
    2½ dl rapsolja
    1 ägg
    2-3 msk färskpressad citronjuice
    ½ msk dijonsenap
    2 sardellfiléer
    1 vitlöksklyfta
    1 msk vatten
    ½ msk vitvinsvinäger
    salt & peppar

    Mixa alla ingredienser tills det tjocknar, smaka av med salt och peppar.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.