Stekt torsk med spenat
Under påsklovet nere hos mamma och pappa i Karlsrkrona åt jag inte bara påskägg och mammas goda sill; det blev stekt torskfilé med potatis och stuvad spenat också. Riktig husmanskost och ljuvligt gott. Och varje gång tänker jag; varför äter jag inte det här oftare. Konstigt.
Torsken paneras (uppvispat ägg med salt och vitpeppar + ströbröd) och steks. Potatisen kokas. Spenaten fräses och stuvas (mjölk och vetemjöl blandas ihop och hälls i spenatkastrullen, salta, peppra och låt koka ihop i några minuter). Ät och njut!
Oskar
Gott! Varför ingår inte stuvad spenat i min vardagsrepertoar? Får ändra på det. Torsken på bilden ser perfekt stekt ut, som bara mammor kan göra 🙂
Karin
men använder ni verkligen torsk? är inte det lite o-politiskt korrekt?
mvh Karin
Helena
-> Karin: Ja, för två år sedan gjorde jag det. Och jag äter fortfarande torsken om jag blir bjuden på den, även om det inte är helt PK. När jag själv handlar blir det hoki istället.