Citrontimjan

I en blombutik på Hornsgatan så hittade jag en kruka citrontimjan som fick följa med hem. Den är otroligt smakrik och hamnar i alla möjliga maträtter, bland annat så blev den bra till gnocchis med parmesan;

Nu gäller det dock bara att hålla den vid liv. Det är tropisk värme i mitt köksfönster!

4 kommentarer

  1. Jenny

    Mums, med stort M! Det där ser verkligen gott ut. Smart det där med citron och timjan i ett, det är ju smaker som verkligen gillar varandra. Undrar dock om den är “på riktigt” – är det vi som korsat och mixtrat fram så att timjanen får citronsmak eller är det en naturlig sorts timjan?

  2. Lisa

    Min favorit också! Ska omedelbart kuta och köpa em kruka till Matlabbet. Så god, så god till fläskkött.

  3. Elin

    Jenny, ja jag är ju ingen plantfysiolog, men den doftar mycket, förhoppningsvis så är den framädlad med mycket kärlek och omsorg 🙂

    Lisa, jag funderar på att knyta den runt en lammstek i ugnen som nästa projekt, om jag inte hinner klippa ner den i fårostgratängen innan dess 🙂

  4. Daniel

    Supergod kall sås till det mesta med styrka i:
    Yoghurt + Cirtontimjan + mynta = Klart.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.