Citrontimjan
I en blombutik på Hornsgatan så hittade jag en kruka citrontimjan som fick följa med hem. Den är otroligt smakrik och hamnar i alla möjliga maträtter, bland annat så blev den bra till gnocchis med parmesan;
Nu gäller det dock bara att hålla den vid liv. Det är tropisk värme i mitt köksfönster!
Jenny
Mums, med stort M! Det där ser verkligen gott ut. Smart det där med citron och timjan i ett, det är ju smaker som verkligen gillar varandra. Undrar dock om den är “på riktigt” – är det vi som korsat och mixtrat fram så att timjanen får citronsmak eller är det en naturlig sorts timjan?
Lisa
Min favorit också! Ska omedelbart kuta och köpa em kruka till Matlabbet. Så god, så god till fläskkött.
Elin
Jenny, ja jag är ju ingen plantfysiolog, men den doftar mycket, förhoppningsvis så är den framädlad med mycket kärlek och omsorg 🙂
Lisa, jag funderar på att knyta den runt en lammstek i ugnen som nästa projekt, om jag inte hinner klippa ner den i fårostgratängen innan dess 🙂
Daniel
Supergod kall sås till det mesta med styrka i:
Yoghurt + Cirtontimjan + mynta = Klart.