Sjöpaviljongen
Vi skulle bara äta en sen lunch/tidig middag på Sjöpaviljongen förra helgen men eftersom säsongsmenyn såg så god ut så – ja det hela slutade med en trerättersmiddag i solen, vågskalpet och fiskmåsarna.
Till förrätt blev det vodkamarinerad lax med ädelost, valnötter och äpple:
Laxen smakade inte vodka men det gjorde inte så mycket. Kombinationen med Kvibilles ädelost var däremot gott. Detta är en förrätt som vi absolut ska försöka komma ihåg att upprepa på egen hand här hemma.
Sedan så kom fisken!
Det är ångade rödtungsfiléer med syrlig rödlökssås, sikrom och spenat. Gott, men kanske lite i snällaste laget, jag hade hoppats på mer syrligt och mer salt.
Sedan, åh det här var fint!
Tada! Pistaschparfait med hallonsorbet var en snygg och god avslutning.
Sammanfattning: prisvärd säsongsmeny (375:- för alla tre rätterna), trevlig personal och fin miljö. Det blir definitivt ett återbesök här i sommar.
Kinna
Gud så gott det ser ut. Ska bjuda min kamrat som jobbar där nere på lunch snart. Verkar vara bra val av ställe.
Gravad lax med ädelost i citronvodka » Tre tjejer i köket
[…] jag tänkte ungefär så här; lax och ädelost var ju gott. Och vid något tillfälle så åt jag en laxpasta med saltgurka som var god. Därför […]