Vegetariska pastarullar
Pastarullarna med köttfärs som jag skrev om i vintras har fått fortsatt förtroende på matsedeln. Härom dagen lagade jag flera portioner och frös sedan in dem inlindade i plastfolie i en plastburk för att jag enkelt ska kunna plocka upp så många som jag vill ha till t ex lunch. Nytt för den här gången blev en vegetarisk variant. Några bilder blev det inte eftersom de ju faktiskt ser på pricken likadana ut som färsrullarna, men här kommer receptet!
Till fyra portioner behöver du:
1 paket färska lasagneplattor
1 liten lök
1/2 squash
1/2 paprika
1 liten burk champinjoner
15 st svarta oliver (jag använda Fontanas svarta russinoliver)
1/2 grönsaksbuljongtärning
c 2 dl vatten
2 msk kronärtskockspesto (Fontana)
salt
svartpeppar
chilipulver
ca 1 dl riven parmesanost
Tomatsås
2 förp krossade tomater
1 lök, finhackad
salt
svartpeppar
ca 2 tsk strösocker
chilipeppar
timjan
Gör så här:
Hacka squash, paprika och lök fint. Fräs grönsakerna och tillsätt svampen och de delade oliverna. Smula över buljongtärningen, tillsätt vatten och kryddor. Låt stå och puttra ca 10 minuter (eller tills vätskan har försvunnit). Gör tomatsåsen; fräs den hackade löken och häll sedan i de krossade tomaterna. Tillsätt kryddor och låt tomatsåsen småputtra i ca tio minuter. Skär till lagom stora lasagneplattor, bred på lite kronärtskockspesto och lägg på grönsakssröran. Lägg pastarullarna i en ugnsfast form, häll över tomatsåsen och toppa med riven parmesanost. Grädda i ugn, 225 grader, i ca 20 minuter.
Åsa
Tack för inspirationen! Perfekt då jag hade ett paket färska lasagneplattor liggande som behövde göras av med. Det blev dock en vegetarisk quornvariant av färsrullarna och under resans gång märkte jag att kylen hade mindre att erbjuda än jag trodde. 😳 En promenad till affären fanns det inte ork till, så squashen uteblev och ersattes av paprika, de krossade tomaterna fick bli den felinköpta varianten med basilika i, parmesanen blev färdigriven fulmozarella 😯 och Philadelphian blev ersatt av…Cantadou Pepparrot… Funkade faktiskt helt ok, ska dock använda mer Philadelphia/Cantadou nästa gång.
Tack för en härlig sida! Jag är ofta inne och läser men detta är första gången jag provat att laga något, blir dock fler gånger framöver.
Max
Aha, ni fick anvandning av russinoliverna? Sjalv har jag faktiskt aldrig smakat dem, for de ser sa ackliga ut 😉
/Max, fran Sheraton i Antalya/Turkiet
Elin
Helena,ja hur smakade russinoliverna egentligen?! De såg lite läskiga ut tycker jag, men så är jag ju lite feg och vill ha vanliga hederliga oliver också 🙄
Max, det är väldigt smickrande att du letar upp en internetuppkoppling på semestern för att följa allt som händer på matbloggen 😀
Helena
Men Max, ger du bort saker som ser äckliga ut??? 😉
Russinoliverna var lite beska, men efter att ha puttrat på spisen tillsammans med grönsakerna mjuknade smaken!
Oskar
-> Elin: Eller så googlar Max bara dagligen på ordet “Fontana” 🙂
-> Helena: Kära kamrat och med-olivfantast. Berätta lite mera om russinoliverna. Har inte testat dem – än. Nyfiken.
Max
Oskar: helt rätt 🙂
Helena
-> Oskar: De där russinoliverna var lite kärva i smaken. Beska. De ligger i en burk utan olja och känns lite som katrinplommon i konsistensen, men de höjde sig ett par snäpp när de fått puttra i grytan tillsammans med lite grönsaker och buljong. Min olivfavorit alla kategorier är dock fortfarande de stora, gröna grekiska med kärna!
/ Helena – på besök i Blekinge och har ätit glass på Glassiären idag (ett inlägg är på gång och postas när jag har kommit hem och kan ladda upp glassbilder! 😉 )!
Oskar
-> Helena: Ladda upp bilderna…och hela Sverige kommer snart att förstå…..
Carl
Russinoliver är helt klart min nya favorit, mycket mer smakrika än “vanliga” oliver, även om jag kan hålla med om att de kanske inte alltid ser så aptitliga ut. De är även, som Helena ovan skrev, ypperliga att använda i matlagning (och i minst i brödbaket).