Citrusmarinerade jordgubbar med honungsyoghurt
Till 4 personer behöver du
500 g jordgubbar
3 apelsiner
1 lime
1 msk råsocker
3 dl grekisk yoghurt
1-2 msk flytande honung
Gör så här
Skölj och snoppa jordgubbarna, dela eller skiva dem. Skär hinnfria klyftor av 2 apelsiner. Skölj limen och riv av skalet, pressa den och en apelsin och blanda ihop med sockret till en marinad. Häll marinaden över jordgubbarna och apelsinklyftorna, låt stå en stund så att smakerna “gifter sig”. Häll av marinaden innan servering. Blanda yoghurt, honung och limeskal och servera till.
Marias kommentar
En riktigt somrig och lätt dessert! Att lime och jordgubbar funkar utmärkt ihop, det visste jag sedan tidigare. Honungsyoghurten ger både syra och sötma och känns fräsch som tillbehör.
Receptet kommer från ICA och ingick i midsommarmenyn.
Mmm… midsommar! » Tre tjejer i köket
[…] Till efterrätt mumsade vi glatt i oss citrusmarinerade jordgubbar med honungsyoghurt. […]