Ört- och citronmarinerade kycklingspett

Till 4 personer behöver du
4 st kycklingfiléer
12 grillspett av trä

Marinad
1 dl färsk persilja
1 kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
1 msk pressad citron
1 tsk citronskal
½ dl olivolja

Gör gärna marinaden dagen innan och låt kycklingen marinera över natten så blir det extra god smak! Blötlägg grillspetten några timmar innan du ska grilla.

Mixa ingredienserna till marinaden i matberedare eller mixer, det ska bli en slät, grön marinad. Dela varje kycklingfilé i tre bitar på längden och lägg ner i marinaden. Se till att marinaden fördelas jämnt över alla kycklingbitar. När det är dags att grilla, ta upp kycklingen ur marinaden och trä upp på spett. Grilla spetten tills kycklingen är genomstekt.

Receptet kommer från Tasteline och ingick i midsommarmenyn.

2 kommentarer

  1. En mammas dag :: Den färdiga listan … :: July :: 2006

    […] TisdagLunch: Ört och cítronmarinerade kycklingspett med potatissallad (Picknick med Nettan och Anton)Middag: Leilas Texas Fajitas […]

  2. Mmm… midsommar! » Tre tjejer i köket

    […] bestod av ört- och citronmarinerade kycklingspett, basilikapotatis, grillad majs, grillade smålökar, citronsmör och en grönsallad med […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.