Måstemat i midsommartid

Sillunch

Jag har ett enda måste när det vankas midsommar; matjesill, färskpotatis, gräddfil och gräslök. Godare än så här blir det inte. Inte enklare eller billigare heller. Amen.

13 kommentarer

  1. Maria

    Värden och värdinnan ber om ursäkt och utlovar bot och bättring till nästa gång! Då ska det finnas matjesill också! 🙄

  2. Elin

    Du glömde knäckemackan med Västerbottenost till!!!:lol:

  3. Oskar

    Åh…gud så gott det lät med Västerbottenosten till. Får jag fråga om någon av er hittat någon favoritmatjes i midsommar? Är idel öra…

  4. Eva

    Oskar! Om du är riktigt nördig så gå till en fiskaffär, t ex Melanders fisk och köp deras matjessill i lösvikt. Det är stor skillnad mot burkarna du hittar i affären.

    Glad Sommar

    Eva

  5. Xtian

    Eva har så rätt så rätt. Matjes i lösvikt är om guld för gommen.

  6. Helena

    -> Maria: Nåt skulle vi ju faktiskt göra själva och det passade finfint med en sillunch dagen innan vi for till pensionatet på Nämdö! 😛

    -> Elin: Ja… Västerbottenosten glömde jag! Tack å lov hade Maria tänkt på det till dagen efter! 😉

    -> Eva & Xtian: Tack för matjessillstipset! Lösvikt har jag aldrig provat.

  7. Tino

    Jag köper matjes i en-kiloshink hos “min” fiskhandlare (Borgmästardelikatessen på Söder). Den jag köper kommer från Klädesholmen och smakar ljuvligt! Den går även att köpa i lösvikt. Går inte att jämföra på samma dag med burk-matjes! 😀

  8. Tino

    …och så har jag även hackade hårdkokta ägg till min matjes – det finns det väl fler som har? 😕

  9. Vintage Wine

    Amen till det 🙂

    Ibland känner man verkligen hur lyckligt lottad man är som får bo vid havet med rökeriet så nära. Finns inget godare än färsk fisk därifrån 🙂

  10. Eva

    Toppa sillen med brynt smör…….mums

  11. Oskar

    -> Eva: Ska prova det. Får kila ner till hamnen här och kolla sortimentet i fiskhandeln där. Tack!

  12. Elin

    Eva, brynt smör var en ny variant. Den matjessill jag åt i Tällberg häromdagen var sjukt salt, jag vet inte om den var kocken som var lite disträ, men det fick mig att fundera över vad som är klassisk matjessill eller inte…..

  13. Sill & jordgubbar » Tre tjejer i köket

    […] jag vet att jag postade ett liknande inlägg förra midsommarhelgen. Och det kommer säkert ett snarlikt i juni […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.