Fylld lövbiff med smak av Italien
Vi hade turen att hitta riktigt fina, stora och framför allt tunna lövbiffar i affären på landet och med lite ”man tager vad man haver” från kyl och skafferi så blev det goda fyllda lövbiffar med smak av Italien!
Ingredienser
Till 3 stora lövbiffar använde jag:
1 dl strimlad italiensk salami
1 dl strimlade soltorkade tomater
1 dl grovriven parmesan
3 msk pesto
Gör så här
Blanda salamin, tomaterna och parmesanen. Bred peston på köttet och fördela salamiblandningen över halva biffen, vik ihop och fäst med tandpetare. Salta och peppra och stek köttet någon minut på varje sida tills det fått fin färg.
Servera t.ex. med basilikapotatis och en grönsallad med den goda pinjenötsdressingen! (vid tillagningstillfället var tomater det enda som fanns att tillgå därav det torftiga upplägget på bilden)
Oskar
-> Maria: Vilka inlägg. Vilka goda recept och vilka vackra bilder. Känns som om du har sparkat igång höstterminen på Ragazze! Blev riktigt sugen på matlagning nu. Roligt!
Helena
Ja, Maria har sannerligen lagt ribban för höstterminen. Det är härligt att du har semestrat klart, Maria!
Oskar
På tal om färdigköpt pesto vill jag inte undanhålla er följande geniala smalmatstips från nya ”smala” Hemköp. Stod på en lapp vid pestohyllan idag: ”Blanda en matsked vatten i peston så blir den mindre fet”. Västvärldens överviktproblem torde härmed vara löst.
Max
Oskar: ja, sannerligen genialt. Speciellt eftersom man måste ta dubbelt så mycket pesto i pastan när vattnet tagit bort lite av smaken 😉