Svampsoppa

Höst, svampsäsong och lite ruggigt utomhus – vad kan passa bättre än en svampsoppa till middag? Den här soppan hittade jag hos Arla och den var matig och god. Efter några mindre modifieringar i receptet blev det så här:

Matig soppa med kantareller och champinjoner

Till 4 portioner
150 g färska champinjoner
100 g kantareller
smör att steka i
3 stora potatisar
3 schalottenlökar
3 dl vatten
1 krm svartpeppar
2 svampbuljongtärningar
5 dl mjölk
2½ dl matlagningsgrädde
ca 1 tsk salt
1 tsk pressad citron
½ dl hackad gräslök

Gör så här
Skär svampen i bitar, fräs i smör och ställ åt sidan. Skala och hacka potatisen i mindre bitar, skala och hacka löken. Fräs potatis och lök i smör i en kastrull. Tillsätt vatten, peppar och buljongtärningarna och låt koka i ungefär 15 minuter. Mixa lök och potatis till en slät massa, jag gjorde det i matberedaren och hällde sedan tillbaka potatispurén i kastrullen och tillsatte svamp, mjölk och matlagningsgrädde. Låt soppan koka ihop inågra minuter och smaka sedan av med salt, citron och gräslök.

4 kommentarer

  1. Jenny

    Denna måste testas. Låter jättegott och kantareller är ju helt gudomligt!

  2. Maria

    Åh, ser supergott ut!

  3. Linda

    mmm, ja de ser riktigt gott ut och måstes testas här hemma med!

  4. kembla

    Soppmatlaget med flera gäster kommer i morgon! Massor med svamp i frysen och torkad i påsar! Nu är det bara att börja jobba! Tack!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.