Gästblogg: Timjankyckling med två såser
Det här är en återkommande vardagsrätt här hemma. Receptet kommer från Mette Ankarloo. Enkelt och gott. Fetaostsåsen har jag ibland som tillbehör till grillat.
Till 4 personer behöver du:
1 färsk kyckling
1-2 tsk timjan
1 tsk salt
1 msk olivolja
svartpeppar från kvarn
Tomatsås:
1 burk krossade tomater
100 g tomatpuré
2 tsk senap
1 tsk sambal oelek
Fetaostsås:
100 g fetaost
1 dl naturell yoghurt (jag använder den fusktyska)
2 dl keso
2 tsk torkad oregano
2 vitlöksklyftor
svartpeppar från kvarn
ev. salt
Gör så här:
Stycka kycklingen i åtta delar. Lägg i en ugnsfast form. Häll över oljan, strö över timjan, svartpeppar och salt. Vänd om kycklingen så att alla delar täcks av lite olja. Låt kycklingen gå 30 minuter i ugnen, 225 grader. Tillred den röda såsen genom att helt enkelt blanda ihop alla ingredienser. Såsen serveras alltså kall. Blanda sedan alla ingredienser till fetaostsåsen och kör i matberedare tills den är slät. Salta vid behov. Servera med en god sallad eller med ris. För den som tycker att det är jobbigt att stycka kycklingen fungerar det bra med kycklinglår eller –filéer.
/ Oskar
Kesoröra med räkor och äpple » Tre tjejer i köket
[…] Fler kesoröror: Keso med parmesan och basilika Helenas oströra Kesoröra med avokado. kräftstjärtar och lime Oskars fetaostsås till kyckling […]