Vit chokladpannacotta med björnbärsmousse

Till fyra portioner behöver du:

1 dl mjölk
4 dl grädde
200 g vit choklad
3 gelatinblad
1 vaniljstång
4 msk socker 200 g björnbär
ca 1 msk socker
1 1/2 dl grädde
2 äggvitor

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i vatten. Värm mjölk, grädde, socker och den delade vaniljstången till strax under kokpunkten. Smält chokladen i vattenblad. Lös upp gelatinbladen i gräddblandningen och blanda i den smälta chokladen. Häll upp i portionsformar och ställ i kylen i minst fyra timmar för att pannacottan ska stelna.

Vispa grädde och äggvitor var för sig. Passera björnbären,men spara minst ett björnbär per portion för garnering, genom en fintrådig sil och tillsätt socker. Blanda grädde och björnbär och vänd sedan ner äggvitorna. Häll björnbärsmoussen över den stelnade pannacottan och låt sedan stå kallt i ytterligare 1 timme. Garnera med björnbär och mynta.

Vit chokladpannacotta med björnbärsmousse

Vit chokladpannacotta med björnbärsmousse ingick i buffén på Karlskronakolonins kräftfest.

3 kommentarer

  1. Elin

    Den dar blir bokmarkt, snyggt blev det ocksa! 😉

  2. Lina

    Åååhh…!!
    Den här ska jag nog allt testa till helgen… himmel… *dreglar*

  3. Lite påskinspiration » Tre tjejer i köket

    […] Vit chokladpannacotta med björnbärsmousse […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.