Gillar att äta och att resa (framför allt till Italien). Periodare när det gäller matlagning, älskar att äta på restaurang och att bli hembjuden till folk på middag.
😉
Jamen, så där är det ju! Lunch-restaurangerna är allra mest hopplösa! Där får man inte ens det, utan en pizzasallad (vitkål) …. till ALLT. Bra ord, det hamnade i min vokabulär också.
-Christian
[…] Och jättedyra. Jag är tomatberoende och vill allra helst ha tomater på frukostmackan, som grönsaksalibi till frukost och gärna en ugnsbakad tomat till middag. Varje […]
[…] en mer fotogenisk rätt kan man toppa anrättningen med basilika och/eller gröna ärtor (s.k. grönsaksalibi). Men ska det vara på pappas vis så struntar man i sånt bjäfs. från → ägg, […]
[…] Dagens grönsaksalibi är bladspenat och rödbetor. Vi köper hela rödbetor på burk och klyftar dem, av någon anledning är det godare än de traditionellt skivade! Göm ett paket bladspenat i frysen så har du hemma när du behöver, fräs bladspenaten eventuellt i lite smör eller olivolja. Tärnad fetaost till är ett måste! […]
[…] på bröd. Ciabattabröd finns som bakeoffbröd att ha i frysen och sedan så är det bara sås och grönsaksalibi som saknas. Finns ingen sås i kylen så funkar tex färskost med pepparot. Fetaost eller fårost […]
lotta
Det ordet måste jag införliva i min vokabulär, det borde även införas som obligatorisk förklaring på matsedeln på diverse lunchrestauranger.
Christian
😉
Jamen, så där är det ju! Lunch-restaurangerna är allra mest hopplösa! Där får man inte ens det, utan en pizzasallad (vitkål) …. till ALLT. Bra ord, det hamnade i min vokabulär också.
-Christian
Oskar
-> Maria: Genialt! Har redan börjat använda ordet.
Ulrika
Ett alldeles härligt ord! Det kommer säkert i SAOL snart.
Elin
Haha, underbart!
Jenny
Hihi! Kommer absolut att införlivas i vokabulären 😀
Affe
”Grönsaksalibi” gav just 13 träffar på Google.
Maria
Jag har nu även bevarat ordet för eftervärlden hos Luxikon!
Ellen
Nu ombloggat en gång till!
Grönsaksalibi « pannan och pennan
[…] på fina matbloggen ”Tre tjejer i köket” för några år sedan. Det finns numera i min aktiva vokabulär, eftersom fenomenet faktiskt […]
Tre tjejer i köket » Tomatlycka
[…] Och jättedyra. Jag är tomatberoende och vill allra helst ha tomater på frukostmackan, som grönsaksalibi till frukost och gärna en ugnsbakad tomat till middag. Varje […]
Lucka 2: Enkel Carbonara « pannan och pennan
[…] en mer fotogenisk rätt kan man toppa anrättningen med basilika och/eller gröna ärtor (s.k. grönsaksalibi). Men ska det vara på pappas vis så struntar man i sånt bjäfs. från → ägg, […]
Inte alltid glamouröst » Tre tjejer i köket
[…] märke till de kärleksfullt upplagda grönsakerna. En variant av ett grönsaksalibi, men jag blev lite extra kär i sambon när jag såg min […]
Risotto med butternut squash, palsternacka och bacon » Tre tjejer i köket
[…] Dagens grönsaksalibi är bladspenat och rödbetor. Vi köper hela rödbetor på burk och klyftar dem, av någon anledning är det godare än de traditionellt skivade! Göm ett paket bladspenat i frysen så har du hemma när du behöver, fräs bladspenaten eventuellt i lite smör eller olivolja. Tärnad fetaost till är ett måste! […]
Vad äter du när du är ensam hemma? » Tre tjejer i köket
[…] på bröd. Ciabattabröd finns som bakeoffbröd att ha i frysen och sedan så är det bara sås och grönsaksalibi som saknas. Finns ingen sås i kylen så funkar tex färskost med pepparot. Fetaost eller fårost […]
Lat lördagsmiddag med croque madame » Tre tjejer i köket
[…] grönsaker undrar du? Nja som grönsaksalibi blev det inte mer än ett par tomatskivor mellan brödskivorna innan allt snabbt gratinerades i […]