Pastan som förföljde mig
Först såg jag receptet hos Ett liv i exil, sen hittade jag det i Jamies Italien och sen var det även publicerat i Elle Mat&Vin. Så många tecken, så trevliga ingredienser – klart jag måste testa! Det här receptet kräver att man har allt förberett för när man väl börjar tillagningen så går det undan!
Pasta med räkor och ruccola
Ingredienser till 2 hungriga
3 msk olivolja
2 finhackade vitlöksklyftor
1-2 tsk torkad chili (jag använde Chili Explosion)
400 g skalade räkor
1 litet glas vitt vin
6 finhackade soltorkade tomater (eller 2 msk tomatpuré)
1 citron (det rivna skalet och saften)
2 nävar grovhackad ruccola
Gör så här
Plocka fram och förbered alla ingredienserna, dvs skala räkor, finhacka vitlök och soltorkade tomater, riv citronskalet och dela citronen. Redo? Nu kör vi!
- Koka pasta
- Under tiden pastan kokar – värm olivoljan i stekpanna och lägg i vitlöken och chilin.
- När vitlöken börjar ta färg (det går snabbt) lägger du i räkorna i pannan och låter dem fräsa i vitlöks/chilioljan i en minut.
- Häll i vinet och tomaterna och rör runt så att det blandas.
- Rör i hälften av ruccolan och pressa över citronsaften. Smaka av med salt och peppar.
- Om pastan inte är klar, dra pannan åt sidan, annars häller du av pastan och häller tillbaka den i pannan.
- Häll pastasåsen över pastan och blanda runt.
- Lägg upp på tallrikar och dekorera med resten av ruccolan och citronskalet.
- Klart!
Marias kommentar:
Det här tar i mitt tycke “vitt vin och räkor” till nya höjder. Hög imponansfaktor i förhållande till nerlagt arbete gör detta till perfekt dejtmat. Är det någon singel som testar att bjuda på det kan ni väl tala om ifall det blev succé?! 😉
Sara
Åh, det här lagade jag förra veckan när några vänner var på besök – de blev mycket riktigt djupt imponerade 🙂
Helena
Ahh… där är den ju! Ser väldigt gott ut och en snabbare rätt finns nog inte. Ska absolut testa.
Bra rubrikval!
Oskar
Jag har också provat den och den var riktigt riktigt god. Funderade just om du tänkte blogga om den och funderade också på valet av rubrik (med tanke på Ett Liv i Exils rubrik) 😀
Och vilken vacker bild!
Tekla
Lagade det också igår efter att ha varit förföljd av receptet ett tag. Det blev kanongott.
Susanna B.
Wow! Det ser fantastiskt gott ut! Måste testas.
garbo
Hörni, det låter ljuvligt gott det där. 😛
Men grejen är, att i nästan alla Valentine’s-menyer jag sett genom åren är det skaldjur i någon form, ja det är ju såå romantiskt… men jag är tokallergisk och kan knappt titta på en räka/kräfta/whatever. Kan ni inte slänga in ett alternativ som är lika förföljande gott? Jag vet att ni kan… 😉
Maria
-> garbo: Det finns ju massor av godsaker i kategorin Middag de luxe, inte bara skaldjur. Och i Helenas italienska kalasmiddag ingår det inga skaldjur!
Eller satsa på att göra en riktigt god sås och servera till en fin köttbit.
Elin
Alltså jag har faktiskt tänkt på det där, varför måste en Alla hjärtans dags middag var så snuttigullig och girlie, god mat skulle ju lika gärna kunna vara gubbröra och råbiff. jag får nästan lust att vara lite alternativ i morgon…
Mollan70
Mums vilken god sallad.