Engelska mince pies
Små söta mince pies är en typisk julkaka i England. De serveras med vispgrädde. Gärna double cream-varianten smaksatt exempelvis med whiskey. Sambon gjorde dessa häromkvällen hemma hos svärföräldrarna.
Först en enkel pajdeg som kavlas ut och trycks i små formar.
Sedan fylls de med en söt fyllning. Oftast en blandning med russin, torkad frukt, nötter, äpplen, juliga kryddor, socker och konjak.
Nu är dock sambon bekvämare än så. För färdig “mince meat” finns färdig att köpa på burk.
Om du vill göra egen fyllning finns ett traditionellt recept bland annat hos Delia.
Pauls Kök
Och enligt traditionen skall man äta en om dagen från juldagen till trettondagen för att vara säker på lycka under det kommande året.
Elin
Paul, det var goda nyheter! Jag ska genast ner i skafferiet och leta!
Frida W
Oj, där var det en tradition jag gillar!:grin:
Anders
Oj, vad jag borjade langta efter min mammas hembakade mince pies. Har dock aldrig atit en endaste en med gradde. Tycker de funkar finfint som de ar, men de ska vara varma. Mamma brukar ofta gora en stor sats med mince meat och spara i en stor glasburk. Enligt henne blir blandningen bara battre av att lagras (precis som christmas pudding). Gott nytt ar pa er!
Ber om ursakt for de uteblivna prickarna. Bloggar fran thailand.
Elin
Anders, det känns fint att du håller dig uppdaterad med ragazze även när du är ute och semestrar i Thailand. Förresten så kan jag rekommendera Tescos Finest Christmaspudding 😉
Therese
Hejsan
Vilken kul blogg. Kan man hitta mincemeat på burk i Sverige? Jag har aldrig lyckats.
Elin
tror inte att jag har sett det nagon gang. Kolla med Taylor&Jones kanske pa Hantverkargatan i Sthlm. jag kopte mina mince pies pa mark &spencers igar sa julen ar raddad 🙂
Mellandagspizza med skinka, fikon och honung » Tre tjejer i köket
[…] köttbullar till lunch och ätit minst fem clementiner om dagen. Inte minst har det ätits mince pies varenda dag och ingen sörjer längre att pepparkakstryffeln numera är […]