Biff i tomatsås
Idén till den här rätten kommer från Laga Lätt , nr 9 – 2006. Med några små justeringar och tillägg blev det en bra och snabb gryta med bara några få ingredienser, d v s en fiffig vardagsrätt.
Till två portioner behöver du:
2 hg lövbiff
1 liten purjolök
10 champinjoner
1 dl svarta oliver
1 förp. krossade tomater
1 mörk oxbuljongtärning
ca 1 dl vatten
1 tsk sambal oelek
2 tsk strösocker
salt
svartpeppar
timjan
Gör så här:
Strimla lövbiffen, skölj och skiva purjon och champinjonerna. Fräs biffen i lite olja. Tillsätt purjon och champonjonerna och låt fräsa i ytterligare ett par minuter. Häll i de krossade tomaterna, buljongtärningen, vattnet och oliverna. Krydda med sambal oelek, salt, svartpeppar, socker och timjan. Låt grytan puttra under lock i ca tio minuter. Under tiden hinner du koka pasta och skölja lite grönsallad. 😉
Sorry, riktigt usel blixtbild… 🙄
Helenas kommentar: Jag använde krossade tomater med italienska örter, men allra godast hade det så klart varit med lite färska örter i istället. En enkel genväg, kan man säga.
Louise
Ursmarrigt recept. Jag provade att byta ut lövbiffen mot naturkötts vanliga biff (slut på lövbiff i affären), och sen ersatte jag champinjonerna med lite torkade kantareller. Ännu godare!!
Helena
Åhhh… det är så kul när vi får höra hur ni har gjort och hur det blev! 😀