Vegopasta med ädelost och chili
Det här höll på att sluta galet eftersom jag såg alldeles försent att paketet med krossade tomater var smaksatt med chili. Men så insåg jag att det inte var så dumt och att resultatet faktiskt var bra nog att bloggas om. Så ibland är det tur att det sker misstag i köket. Ursprungsreceptet har jag bloggat om tidigare, det här är bara en annan variant.
För att balansera upp chilin i pastan så fick det bli en enkel sallad på galiamelon, babyplommontomater (mina nya favvotomater!), gurka smaksatt med limesaft. Bra kombo!
Vegopasta med ädelost och chili, 2 portioner
- 2 små lökar
- 2 dl creme fraiche
- ett halvt paket ädelost
- 1 paket krossade tomater med chili (finns bland annat på Coop)
- ett par nävar haricot verts (eller släng i några andra grönsaker som du gillar)
- (späd ev med lite mjölk om du vill ha en såsigare sås)
- skiva lök och fräs den i en kastrull.
- rör ner creme fraiche och smula även ner ädelosten så att allt smälter
- rör ner tomaterna och koka ihop såsen.
- koka haricot verts i mikron och släng i dem strax innan servering.
Lämna en kommentar