Gravad lax med ädelost i citronvodka

Alltså. jag tänkte ungefär så här; lax och ädelost var ju gott. Och vid något tillfälle så åt jag en laxpasta med saltgurka som var god. Därför slutade det med att det blev så här.

Gravad lax med ädelost i citronvodka, en receptskiss

  • en bit ädelost
  • en liten dutt vodka
  • rivet skal och saft från en halv citron
  • ett äpple
  • lite finklippt persilja
  • gravad lax
  • grönsallad
  • lite senapsvinegrätte
  • saltgurka
  1. Tärna ädelost i små kuber.
  2. Marinera det i vodka tillsammans med rivet skal och saft från citronen. Detta behöver sedan stå och dra i några timmar.
  3. När det är dags för servering; tärna äpple i små kuber. Tossa runt dem i lite finklippt persilja.
  4. Fyll laxskivorna med äppelkuber och ostbuber.
  5. Servera på en grönsallad.
  6. Pynta med lite strimlad saltgurka.
  7. Blanda ihop en senapsvinegrätte och ringla över vid servering.

förrätt med gravad lax, citronmarinerad ädelost, äpple och saltgurka

8 kommentarer

  1. Andrew

    Det låter interessant, men har du någon idé hur man bäst ska ersätta ädelost in England?

  2. lotta

    Argh, det där borde vara förbjudet. Ädelost, gravad lax och lite vodka som pricken över i’et. Vill ha!
    Varför har jag fått gravad lax och ädelost som gravidcraving när just det är AJAJ?

  3. Max

    Lek inte med maten. 😯 Lax och sprit? Nänänä. Var sak har sin tid. 😛

  4. Elin

    Lotta, vi kanske ska toppa med en opastöriseerad ost på toppen 😉

    Max, kommer du över på middag så ska du få det till förrätt. JAG LOVAR!

  5. Jens

    Supergott!:grin:
    Läs :arrow:här för utförligare beskrivning

  6. Elin

    Jens, jag är så rörd så att jag nästan gråter, att hitta sitt eget hopkok på bild på en annan matblogg, det är coolt! Jag får nästan lust att skicka en massa presenter 😉

  7. Jens

    Kul! Tog det ju utan att fråga..
    Skicka på!:wink:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.