Kyckling med ingefära, kokos och chili
Den här idén kommer från mattidningen BBC Good Food som svärmor snällt skickar över varje månad. Ingredienslistan ser kanske lite kort och tråkig ut men resultatet blev en riktigt god sås som serverades till fried rice med ägg. Naturligtvis så går vanligt ris bra också.
Komihåg! Ta ut svängarna ordentligt med kryddorna (fuska inte med ingefära på burk, då kan du lika gärna hoppa över receptet).
Kyckling med ingefära, kokos och chili
- 2 gula lökar
- en ordentligt bit färsk ingefära
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- lite olja att steka med
- 4 kycklingfileér
- 400 gram tomater på burk
- 200 ml kokosmjölk
- 4 tsk koriander
- 2 lime
- Skala och hacka lök, ingefära och vitlök.
- Dela chilin, skrapa borta kärnorna om du är en fegis, och skiva den tunt.
- Mixa lök, ingefära, vitlök och chili tills det blir en slät röra.
- Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs kycklingfileérna snabbt så att de får färg på båda sidorna. Lägg dem sedan åt sidan en stund.
- Lägg röran i stekpannan och låt det puttra i 10 minuter tills löken är mjuk. Rör hela tiden.
- Häll i tomaterna och låt det puttra en stund. Lägg i kycklingfileérna, låt dem bli täckta av såsen, och låt det puttra vidare i en kvart. Vid behov, häll i lite vatten, om såsen blir för tjock.
- Häll i kokosmjölken och låt allt koka ihop tills kycklingen ser klar ut.
- Smaksätt med salt, peppar och koriander.
- Klyfta lime och servera dem på sidan.
Oskar
Elin! Sex inlägg på knappt tre dygn. Jag anar mammaledig-för-länge-syndromet. Fastnar du onaturligt länge i diskussioner med kassörskan på ICA också? Då är diagnosen klar.
Elin
Oskar, det pinsamma är att jag har några inlägg ligger nästan-färdig-skrivna också. Men jag ska nog kanske spara dem till dess att bloggtorkan slår till. Men jag skyller lite på att jag köpte en Mac för ett tag sedan och bildhanteringen för matbloggen har blivit tusen gånger lättare i och med det.
Martin
DEt funkar att byta ut kycklingen mot fläskgrytbitar.