Alla hjärtans hos Maria
Grillade pilgrimsmusslor med balsamtomatsmör, till detta en halvflaska Louis Roederer Carte Blanche
Lammytterfilé med rostade rotsaker och bacon- och trattkantarellsås, till detta en Barolo
Hallonpaket med vaniljglass och granatäpple
Balsamtomatsmör (till 4 förrättsportioner)
Ingredienser
2 schalottenlökar
2 msk balsamvinäger
2 inlagda soltorkade tomater
det gröna av 2 salladslökar
75 g smör
Gör så här
Skala och finhacka schalottenlök och låt den koka några minuter i balsamvinägern så att den blir mjuk. Skär tomaterna i småbitar och hacka salladslöken. Lägg ned tomaterna och salladslöken i vinägerkoket och vispa ner smöret i omgångar. Ställ åt sidan och låt svalna lite. Droppa tomatsmöret över de grillade pilgrimsmusslorna.
Receptet fanns i Allt om mats Sommarspecial 2006
Sås med bacon och trattkantareller (till 4 portioner)
Ingredienser
1 pkt bacon
2 finhackade schalottenlökar
1½ dl torkade trattkantareller
1 msk smör
1 msk farinsocker
2 msk balsamvinäger
1 svampbuljongtärning
2½ dl vatten (eller ännu hellre vätskan från trattkantarellerna)
Maizenaredning
Gör så här
Börja med att lägga den torkade svampen i blöt (spara vätskan). Strimla baconet och hacka lökarna. Fräs bacon, lök och trattisar i smör tills all vätska kokat in. Tillsätt farinsockret, balsamvinägern, smulad buljongtärning och vatten/vätska från svamparna. Låt koka ihop i några minuter. Red av med Maizenaredning till önskad konsistens.
Kommentar
Receptet är en modifiering av ett recept ur Nya fredagsgourmet. Jag använde Scans Jägarbacon som ger en markant rökig smak, nästa gång tar jag nog vanligt bacon eller sidfläsk så att svamparna inte hamnar i skymundan.
Elin
förrätten verkar grym 🙂
David
Tycker allt ser jätte gott ut, MUMS 😛
Bara synd man inte kan äta allt:sad:
Köttfärslimpa fylld med trattkantareller & Västerbottensost – höstens favorit » Tre tjejer i köket
[…] Sås med bacon och trattkantareller […]