Alla hjärtans hos Maria

Grillade pilgrimsmusslor med balsamtomatsmör

Grillade pilgrimsmusslor med balsamtomatsmör, till detta en halvflaska Louis Roederer Carte Blanche

Lammytterfilé med rostade rotsaker och bacon- och trattkantarellsås

Lammytterfilé med rostade rotsaker och bacon- och trattkantarellsås, till detta en Barolo

Hallonpaket med vaniljglass och granatäpple

Hallonpaket med vaniljglass och granatäpple

Balsamtomatsmör (till 4 förrättsportioner)
Ingredienser
2 schalottenlökar
2 msk balsamvinäger
2 inlagda soltorkade tomater
det gröna av 2 salladslökar
75 g smör

Gör så här
Skala och finhacka schalottenlök och låt den koka några minuter i balsamvinägern så att den blir mjuk. Skär tomaterna i småbitar och hacka salladslöken. Lägg ned tomaterna och salladslöken i vinägerkoket och vispa ner smöret i omgångar. Ställ åt sidan och låt svalna lite. Droppa tomatsmöret över de grillade pilgrimsmusslorna.

Receptet fanns i Allt om mats Sommarspecial 2006

Sås med bacon och trattkantareller (till 4 portioner)
Ingredienser
1 pkt bacon
2 finhackade schalottenlökar
1½ dl torkade trattkantareller
1 msk smör
1 msk farinsocker
2 msk balsamvinäger
1 svampbuljongtärning
2½ dl vatten (eller ännu hellre vätskan från trattkantarellerna)
Maizenaredning

Gör så här
Börja med att lägga den torkade svampen i blöt (spara vätskan). Strimla baconet och hacka lökarna. Fräs bacon, lök och trattisar i smör tills all vätska kokat in. Tillsätt farinsockret, balsamvinägern, smulad buljongtärning och vatten/vätska från svamparna. Låt koka ihop i några minuter. Red av med Maizenaredning till önskad konsistens.

Kommentar
Receptet är en modifiering av ett recept ur Nya fredagsgourmet. Jag använde Scans Jägarbacon som ger en markant rökig smak, nästa gång tar jag nog vanligt bacon eller sidfläsk så att svamparna inte hamnar i skymundan.

3 kommentarer

  1. Elin

    förrätten verkar grym 🙂

  2. David

    Tycker allt ser jätte gott ut, MUMS 😛
    Bara synd man inte kan äta allt:sad:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.