Två omeletter
De dagar då vi båda två har ätit ordentlig lunchmat passar det bra med en enkel kvällsmat. Omelett går snabbt att laga och kan dessutom varieras i oändlighet. En skafferitömning kan resultera i den allra bästa omeletten. Toppa med en svamp- eller sparrisstuvning, rökt skinka, lax eller gör en vegovariant med soltorkade tomater, kronärtskocka och pecorino. Eller prova någon av mina toppingar.
Till två personer behöver du:
6 ägg
3 msk lätt creme fraiche
salt
svartpeppar
Topping 1
ca 1 dl skalade räkor
ca 1 dl kräftstjärtar
saften av 1/4 citron
några droppar olivolja
salt
svartpeppar
1 tomat i skivor
1/2 rödlök i tunna ringar
1/4 förp. fetaost – smulad
2 msk finklippt gräslök
Topping 2
2 kryddkorvar, stekta i skivor
1 tomat i skivor
1/2 rödlök i tunna ringar
15 oliver
10 cocktailkaprisar
hyvlad parmesan
en liten näve ärtskott
svartpeppar
Gör så här:
Blanda ägg, creme fraiche, salt och svartpeppar. Smeten räcker till två omeletter och jag valde att göra två olika varianter. Häll smeten i pannan, gör hål på bubblorna och stek i ett par minuter. Strö över toppingen och stek ytterligare ett par minuter. Topping 1: blanda räkor och kräftstjärtar med citronsaft, olivolja, salt och peppar. Smula över fetaosten och lägg tomat och rödlök på omeletten. Toppa med räk- och kräftblandningen. Topping 2: lägg tomat, rödlök och kryddkorv på omeletten och toppa med oliver, cocktailkapris, parmesan och ärtskott. Pynta med några varv med pepparkvarnen!
Maria Nyckelpiga
Hej!
Har kommenterat bara en gång tidigare men läser varje dag! En av de bästa bloggar som finns helt enkelt! Jag ska bli bättre på kommentarer bara.
Nu har jag en fråga, som inte hör ihop med omelett. Jag ska köpa mortel och kan inte bestämma mig för vilken. Såg Jamie Olivers stora mortel i sten (alltså inte shakern, den vill jag inte ha) på Järnia en gång och snöade in på den. Nu hittar jag den ingenstans (slut där den brukar finnas). Vill gärna ha tips på andra!
Tackar!
Marie P
HEJ
Maria nyckelpiga
Synd du missade Jamies mortel för den är bra!
Men upp med humöret och skynda till Åhlens som har en stor fin mortel i köksavdelningen.
Tack oxå för den bästa matbloggen.
Läser varenda dag.
Åsa Johansson
Hej ska åka till Budapest för en veckas semester. Är det någon som har varit där – och är det något speciellt i matväg som bör slinka med ner i väskan hem:lol:
Marie P
CYBERKOCKEN
I dag så har karin på “ett öppet fönster” kört i gång en bra utmaning!
Laga mat i helgen av fyra ingredienser.
Man behöver inte ha någon blogg eller så.
Det är bara att låta fantasin flöda.
Men det är sista gången hon gör det om det inte finns mera intresse än det var förra gången.
Kom igen nu det är ju roligt och nyttigt att puffa i gång mathjärncellerna lite.
Hmm, själv ser jag en chans att äntligen göra något av de där kräftorna längst ned i frysen.
Ha en trevlig cybermatlagnings helg!
Maria
-> Åsa Johansson: Jag lyfter din fråga till ett eget inlägg! (och flyttar Marie P:s relaterade kommentar till detsamma)