Päronkaka med ingefära och kokos
Man tager vad man haver – så blir det nästan alltid någon slags kaka. Det här är med lite inspiration från ett recept i ICA-kuriren men med egna mått och kryddor.
Päronkaka med ingefära och kokos
- 2 päron
- 3-4 cm färsk ingefära
- 2 dl farinsocker
- 100 g smör
- 2 ägg
- 1 1/2 dl naturell yoghurt
- 3 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl kokosflingor
- Skala och skär päronen i klyftor.
- Riv ingefäran och blanda med hälften av farinsockret. Vänd päronklyftorna i blandningen.
- Rör resten av farinsockret och smör poröst.
- Tillsätt äggen.
- Blanda i övriga ingredienser och rör om.
- Häll hälften av smeten i en rund form. Lägg i päronen och tillsätt resten av smeten
- Grädda på 175 grader i 40 minuter.
Johanna
Mmm, gillar också yoghurt i kakor. Tar det minst lika ofta som mjölk nuförtiden, ger lite extra smak åt det hela. (Eller också inbillar jag mig bara för att jag gillar yoghurt i typ allt.)
Elin
och jag inbillar mig ju förstås att det är nyttigare, oavsett hur mkt smör och socker det är i, haha!