Ragazzetjejernas egenheter
Jens gav oss en utmaning för ett tag sedan; att berätta om fyra av våra egenheter. Om han inte lyckades skicka utmaningen vidare skulle han, enligt elaka rykten, bli av med smaksinnet och det kan vi ju inte ha på vårt samvete. 🙄
Helenas fyra egenheter:
1. Jag mår riktigt dåligt av att se äggskal, använda tepåsar och annat jox i diskhon. Och allra helst vill jag diska undan innan jag sätter mig och äter (det är nog tur att vi inte har något matbord i köket, så jag slipper se eländet).
2. Jag tycker inte om pannkakor och kan i ärlighetens namn inte göra några heller.
3. Att koka lagom mängd pasta är en omöjlighet; senast idag fick jag kasta en halv omgång i soporna…
4. Jag dricker te till frukost och på kvällen; Liptons Earl Grey på morgonen och Twinings Lady Grey på kvällen. Och jag måste absolut ha strösocker i mitt te. Bitsocker funkar inte.
Marias fyra egenheter:
1. När jag äter frukost måste allt stå på “sin plats” på bordet. Yoghurtskålen i mitten, tekoppen och ev. juiceglas till höger, smörgåsar på ett fat nedanför dryckerna till höger om yoghurtskålen.
2. Jag sopar upp alla smulor i en liten hög under tiden jag äter. (Ja det är lite OCD-varning på mig) 🙄
3. Jag har vissa nojor när det gäller konsistens på mat, det får inte vara “varken mjukt eller hårt”, vilket bland annat diskvalificerar ägg, gröt, pudding från att vara Maria-mat.
4. Åtminstone en gång per månad får jag oemotståndliga cravings efter att äta en rejäl köttbit. Då hamnar vi oftast på Rosmarin eller Texas Longhorn…
Elins fyra egenheter:
1. Är en tung chutneymissbrukare och har i snitt 7-8 olika stycken hemma.
2. Jag vet inte om det räknas som något egendomligt,men jag äter faktiskt allt och undviker egentligen bara njurar som jag tycker är lite äckligt. Att det ligger några grisnjurar i frysen beror sannolikt på att S gillar steak&kidney pie (eller att mina bröder inte har några planer på att tillaga dessa och glatt levererade dom hit). Hur som helst, det är alltså väldigt enkelt att bjuda mig på middag eftersom jag inte har några petigheter på mat 🙂
3. Är hårt uppfostrad att öppna julens första julmust 19.00 den 23 december och inte en dag eller minut innan. Eftersom det inte förefaller några regler med påskmust så dricker vi en flaska om dagen just nu.
4. Stannar alltid på samma bensinmack för att köpa tonfiskmackor när vi flyger till Glasgow och sedan ska bila söderut till S föräldrar. Ofta kommer vi mitt i natten med Ryanairflyget och det är alltid samma tjej som jobbar på macken. Tonfiskmackorna är väl egentligen ordinära och inte godare än någon annans, det har mest blivit en hangup att äta dem i bilen och lyssnar på brittiska mitt-i-natten-program på radion.
Jens
Jag är er evigt tacksamma!:mrgreen:
Carolina
Maria: Sådär med smulorna gjorde vår mamma, fast inte sina egna smulor utan VÅRA. Medan vi åt. Linda (sisterfood-systern) påstår att det har gett henne men för livet 😉
Max
Helenas punkt 1 och 3 är jag i ett nötskal. 🙂
Lina
Haha, jag känner igen mig allt för väl i Helenas nr 3. Att koka en lagom mängd pasta har aldrig fungerat för mig, oavsett om det är endast åt mig eller flera… 😆
Susanna B.
Jag måste erkänna att jag har tagit på mig en dålig vana att köpa en donut (munk) på väg till jobbet. Sen äter jag den och dricker mitt kaffe framför datorn på jobbet. Dålig amerikansk vana som jag inte är stolt över. Fy på mig…
Elin
Men Susanna! jag trodde du var matbloggskommentatorernas (finns det med i SAOL tro?) svar pa Martha Stewart! JAG AR STUM!