Ost- & senapsfylld lövbiff med ugnsbakad potatis och tomat
Vissa rätter kommer till för att man känner att det är dags att använda saker som finns hemma och det här är just en sådan. Då och då får jag och de andra Ragazzetjejerna möjlighet att prova nya produkter och vid det här tillfället hade jag gott om Emmi-ost och Fontana-senap i kylskåpet. Det blev en bra kombo tillsammans med fina lövbiffar, lite rödlök och färsk oregano.
Till två personer behöver du:
3 skivor lövbiff
2 tsk Kalamatasenap med timjan och oregano
ca 2 msk finhackad rödlök
ca 3 msk grovriven Emmentalerost
några kvistar färsk oregano
salt
svartpeppar från kvarn
Potatismarinad:
3 msk rapsolja
2 msk balsamvinäger med chili (eller annan god vinäger)
salt
svartpeppar från kvarn
8 potatisar
15 cocktailtomater
Gör så här:
Skala potatisen och skär den i mindre bitar (ca fyra bitar per potatis). Blanda ingredienserna till marinaden och häll över potatisen och tomaterna. Låt stå i ca 15 minuter. Jag bakade potatisen i ugnen i ca 200 grader och tillsatte tomaterna efter 10 minuter. Mina potatisar behövde totalt 25 minuter i ugnen.
Lägg fyllningen på halva lövbiffarna. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Krydda med salt och svartpeppar och stek dem i stekpanna. Ett par minuter per sida räcker gott!
Helenas kommentar: Servera lite tomatsalsa eller en fetaostkräm till lövbiffen om du vill ha något “såsigt”!
Bengt
Vi brukar göra med dijonsenap och pepparot…en härlig vass kompo som fyllning i lövbiff.
Oskar
Ser jättegott ut. Måste vara lövbiffdag idag (se min blogg). Hur smakar den där kalamatasenapen? Jag har ju aldrig fått möjligheten att smaka *ulkar och snyftar med riktning åt ett särskilt håll*.
Max
Oskar: Haha, vilket håll menar du? 😛
Oskar
Men Max! Är du här, det hade jag ingen aning om 😆
Josefina
Mums! 😛
Max
Oskar: ska se vad jag kan göra 🙂
Helena
-> Oskar: Senapen smakar bra. Som senap. 🙄 Inte så jättemycket smak av timjan och oregano, så därför poppade jag till den med lite färsk oregano. 😛