Bulgur med kräftstjärtar, apelsin och avokado

En perfekt lunchrätt som avnjöts på landet, snabbt att laga – snabbt att äta!

Bulgur med kräftstjärtar, apelsin och avokado

Till 2 hungriga personer behöver du:
1½ dl bulgur
3 dl grönsaksbuljong
2 apelsiner
1 avokado
4 salladslökar
1 burk kräftstjärtar (170 g)
smör att steka i
salt & peppar

Gör så här:
Koka bulgur i buljong enligt anvisningarna på förpackningen (salt behövs inte). Skär salladslökarna i cm-stora bitar. Skala apelsinen och skär ut hinnfria klyftor, dela dem i mindre bitar. Ta ur och tärna avokadon. Fräs lök och avrunna kräftstjärtar hastigt i lite smör i en stekpanna. Vänd till sist ner den kokta bulgurn, apelsin- och avokadobitarna i pannan. Blanda runt försiktigt och smaka av med salt och peppar.

Till detta serverade vi den här dressingfavoriten från bloggens begynnelse.

Receptet ursprungligen från ICA, dock något modifierat av mig.

5 kommentarer

  1. Anne

    Mm, det där är verkligen en av mina favoriter. Supergott!

  2. Louise

    Det låter verkligen gott, verkar vara perfekt picknickmat. Mmm jag vill hem och laga nu!

  3. Maria

    Louise: Vi åt den ljummen, men man kan ju lika gärna äta den som en sallad så den passar säkert utmärkt på picknick!

  4. Sara

    Funkar utmärkt med couscous och stekt lax också! Smula gärna i lite fetaost och servera det hela ljummet – mums!

  5. alexander

    Jättegott!
    Jag slängde i lite färsk chili tilsammans med löken och kräfstjärtarna i pannan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.