Bulgur med kräftstjärtar, apelsin och avokado
En perfekt lunchrätt som avnjöts på landet, snabbt att laga – snabbt att äta!
Till 2 hungriga personer behöver du:
1½ dl bulgur
3 dl grönsaksbuljong
2 apelsiner
1 avokado
4 salladslökar
1 burk kräftstjärtar (170 g)
smör att steka i
salt & peppar
Gör så här:
Koka bulgur i buljong enligt anvisningarna på förpackningen (salt behövs inte). Skär salladslökarna i cm-stora bitar. Skala apelsinen och skär ut hinnfria klyftor, dela dem i mindre bitar. Ta ur och tärna avokadon. Fräs lök och avrunna kräftstjärtar hastigt i lite smör i en stekpanna. Vänd till sist ner den kokta bulgurn, apelsin- och avokadobitarna i pannan. Blanda runt försiktigt och smaka av med salt och peppar.
Till detta serverade vi den här dressingfavoriten från bloggens begynnelse.
Receptet ursprungligen från ICA, dock något modifierat av mig.
Anne
Mm, det där är verkligen en av mina favoriter. Supergott!
Louise
Det låter verkligen gott, verkar vara perfekt picknickmat. Mmm jag vill hem och laga nu!
Maria
Louise: Vi åt den ljummen, men man kan ju lika gärna äta den som en sallad så den passar säkert utmärkt på picknick!
Sara
Funkar utmärkt med couscous och stekt lax också! Smula gärna i lite fetaost och servera det hela ljummet – mums!
alexander
Jättegott!
Jag slängde i lite färsk chili tilsammans med löken och kräfstjärtarna i pannan.