Kycklingpasta med kronärtskockor och salvia
Färska kryddor höjer vilken rätt som helst till skyarna. I just den här kycklingpastan blev salvian pricket över i:et. Dessutom är kyckling, vitt vin och salvia verkligen en bra kombo.
Till två personer behöver du:
1 förp färsk pasta
2 stora kycklingfiléer
150 g färska champinjoner
5 kronärtskockshjärtan
8 soltorkade tomater
1 bananschalottenlök
1/3 kruka färsk salvia
1 1/2 dl vitt vin
ca 1 dl vatten
1 buljongtärning (grönsak eller svamp)
salt
svartpeppar
hyvlad parmesan och goda oliver – till servering
Gör så här:
Börja med att skära kycklingfiléerna i lagom stora pastabitar, finhacka löken, skära champinjonerna och kronärtskockshjärtanen i kvartar och att strimla tomaterna och salvian. Att ha allt det här förberett i små skålar/på ett fat sparar mycket tid! Bryn kycklingen i lite olja. Krydda med salt och peppar. Ta upp kycklingen ur stekpannan. Fräs lök och champinjoner i en stekpanna med höga kanter (alt. en wok). Häll i vinet och låt det puttra ett par minuter. Tillsätt kycklingen, soltorkade tomater, kronärtskockshjärtan, salvia, vatten och buljongtärning. Låt småputtra i ytterligare ca 10 minuter, men se till att inte ingredienserna kokar sönder. Koka pastan och rör ihop med kyckling- och grönsaksblandingen. Toppa med hyvlad parmesan och några salviablad. Och goda oliver!
Lämna en kommentar