Lammkotletter med chévreost, honung och hasselnötter
Det blir lite antiklimax när det ligger en perfekt chévre i kylskåpet att använda till söndagsmiddagen och man inte kan bestämma sig för vad man ska göra. Till slut så bestämde vi oss för att helt enkelt.
- gratinera den i ugnen med hasselnötter och honung
- servera med grillade lammkotletter och en sallad med bland annat päron.
Krokofanten
Hjälp, nu kan jag bara inte låta detta fortgå längre… 😯
Det heter inte chevréost det heter chèvre [schävre]…
Det är som att säga gettost eller getost… 😉
Elin
hehe, jag lyckats alltid stava fel på den där osten, får nästan önska att wordpress vore synkat med words stavningsprogram, shame on me!:oops:
Oskar
Vilket välsynkat samarbete ni har! Med en bloggerska i Rom och en annan i N.Y. sprutar den tredje ur sig inlägg på löpande band. Imponerandé (hmm…den apostrofen kom nog fél) 😆
Elin
oskar, det var kanske till och med så att jag kände pressen att uppdatera när nu de andra damerna är ute på vift och letar bloggvirken 😎
Charlotte
….men du, krokof(j)ant – hon skrev inte chevré, ytan chévre, och det tycker jag att även en äkta frankofil kan ha överseende med… Däremot – att skriva chevré – DET kallar jag oförlåtligt!!! Det låter snarare som en huvudbonad eller bilmodell än en ostsort….
Elin
jag ser det litet som mitt signum att stava fel på osteländet. Lika mycket som jag alltid stavar fel till “unfortunately” och “available” 😉
Lammkött « Pipopp pratar på
[…] Funderar på att göra en variant av det här: Tre tjejer i köket Till […]