Lime- & parmesanpotatis med salvia
Vi äter mer och mer pasta här hemma, vilket jag egentligen tycker är galet. Potatis är ju så gott. Nu börjar jag tröttna på färskpotatisen (den är ljuvlig när den kommer, men efter någon vecka är jag nöjd) och längtar efter en riktigt god King Edward som liksom blir silvrig och nästan faller isär i grytan, men oavsett om potatisen är ny eller gammal vinner den i längden.
En färskpotatis behöver tillbehör för att den inte ska bli smaklös och kombinationen lime, parmesan och salvia blev lyckad. Jag serverade den här potatisvarianten till stekt chorizo och chilimarinerade gröna oliver. En god mitt-i-veckan-rätt.
Till två personer behöver du:
6 stora potatisar (eller fler små)
ca 1/2 msk olivolja
1 dl finriven parmesanost
cest av 1 1/2 lime
saft av 1/2 lime
1/3 kruka färsk salvia
2 nypor flingsalt
Gör så här:
Koka potatisen i saltat vatten. Häll av potatisen och tillsätt genast övriga ingredienser (så att potatisen fortfarande är varm och parmesanosten kan smälta). Servera!
Helenas kommentar: Servera potatisen till grillat, fisk eller som ett av flera tillbehör på en buffé.
Chris
Den här potatisen låter otroligt god! Den måste absolut testas snart.
Elin
Later som nagot vi maste gora nar vi kommer hem, vi har sa mycket salvia hemma i tradgarden nu att den hotar med att behova ett eget postnummer 🙄
Tre tjejer i köket » Tonfiskröra med kapris och citron
[…] mitt inlägg om lime- och parmesanpotatisen i början på veckan blev jag riktigt sugen på bakad potatis med en god fyllning. Ganska länge […]