Tonfiskröra med kapris och citron

Efter mitt inlägg om lime- och parmesanpotatisen i början på veckan blev jag riktigt sugen på bakad potatis med en god fyllning. Ganska länge har jag funderat på att göra en tonfiskröra och nu blev det äntligen av. Att baka färskpotatis är ingen hit, så jag köpte amerikansk bakpotatis i matbutiken. En nödraket som funkade i brist på King Edward.

Tonfiskröra i bakad potatis

Till två personer behöver du:

1 burk tonfisk i vatten
2 msk lätt creme fraiche
1/2 liten rödlök
ca 1 1/2 msk grovhackad cocktailkapris
saften av 1/2 liten citron
2 nypor flingsalt
svartpeppar från kvarn

Gör så här:

Finhacka rödlöken och dela cocktailkaprisen i halvor (eller tredjedelar beroende på storlek). Blanda tonfisken med creme fraiche och övriga ingredienser. Krydda med salt och svartpeppar. Låt stå i kylen i minst 30 minuter. Servera tillsammans med bakad potatis eller som fyllning i baguette.

Helenas kommentar: Byt ut cocktailkaprisen mot vanlig (och betydligt billigare) kapris om du tycker om sådan. Tillsätt lite majonnäs om du är en majoperson! 😛

Hälften av fyllningen hamnade i en baguette tillsammans med några salladsblad.

Tonfiskröra i baguette

4 kommentarer

  1. Sandra

    Hej!
    Jag ville bara tipsa er om att köpa tonfisk i olja istället för i vatten. Tonfisk i olja har en mycket godare smak, testa!

  2. Carin

    Låter gott med tonfiskröran, kapris är så gott. 🙂

    En liten efterlysning, tips när man ska resa till Sardinen. Om någon har något guldkorn att tipsa om tar jag gärna emot det, vi ska åka dit i mitten av september.

  3. Maria

    Carin: Kika efter kommentarer till det här inlägget, förhoppningsvis kan våra läsare bidra med bra tips!

  4. Helenas majsdip med lime » Tre tjejer i köket

    […] Tonfiskröra med citron och kapris […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.