Äppel och-plommonchutney med ingefära och kokos
Det här kommer att bli en bra chutney till heta currygrytor i vinter men säkert också ett ypperligt tillbehör till de kommande skinkstekarna. Det är mycket ingefära i detta recept och det är precis det som är meningen!
ÄPPEL OCH-PLOMMONCHUTNEY MED INGEFÄRA OCH KOKOS
- 1 liter klyftade och skalade äpplen
- 1 liter delade och urkärnade plommon
- 1-2 rödlökar
- 2 dl socker
- 2 tumstora ingefärsbitar
- 1 dl kokosflingor
- 2-3 msk garam masala
- 1 dl äppelcidervinäger
- salt och peppar
- Skala och dela rödlök i större bitar.
- Riv ingefära fint.
- Häll alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och låt det småputtra cirka sådär en timme. Klart! (erkänn att det är en tacksam uppgift i köket att göra chutney…)
Lisa
Wow! Låter toppen. Kul med kokos i också.
Pernilla
Minska blänket genom att justera högdagrar och skuggor i Photoshop eller liknande. 🙂
Elin
Kokosflingorna gör en ganska bra “konsistens” till det hela. det blev lite “äppelkaka goes india” av det hela 🙂
och nej, här finns inget Photoshop alls! Däremot iPhoto som jag vid tillfälle måste lära mig bättre…
Marmelad från St. Dalfour » Tre tjejer i köket
[…] vanliga fall så är jag en kronisk chutneymissbrukare men nu är höstens alla storkok slut här hemma. Chutney används nämligen flitigt på helgmackorna, gärna till en lagrad […]
Plommonchutney med chili och balsamvinäger » Tre tjejer i köket
[…] att få lite extra syrlighet eftersom jag ville ha en chutney som var lite annorlunda än de andra två som jag har […]