Majsbröd med polenta

Det här brödet kom till en dag när jag var vabbade och det inte var läge att åka och handla mer ingredienser. Bröd skulle alltså bakas utan jäst. Tanken var först att göra scones men vi hade ingen fil eller yoghurt att blanda i. Därför blev det en ny variant av majsbröd-  som blev riktigt bra. Det förra finns att läsa här.

Det här kanske inte är det nyttigaste brödet. Kanske är det mer som en matig sockerkaka. Men det fick i varje fall en liten matvägrande surmule att börja äta igen. Jag hade gärna haft i en finhackad röd chili i brödet men det kändes inte riktigt snällt mot den sjuka lilla surmulen.

Tips: servera brödet med Helenas limesmör!

MAJSBRÖD MED POLENTA

  • 3 dl polenta
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl (!!!) socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 100 gram smör1,5 dl majskorn
  • 2 dl riven ost
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda polenta, mjöl, socker, bakpulver och salt i en skål.
  3. Vispa mjölk och ägg i en annan skål. Smält smör och häll i.
  4. Häll i de torra ingredienserna i ägg-och-mjölkröran. Rör ner majs och ost.
  5. Grädda i en smord ugnsform, typ 20×30 cm, i drygt 20 minuter.

4 kommentarer

  1. lotta

    Ahh, ser ut som det mumsiga brödet man fick på Peppar för ganska länge sen (fast det kanske man får fortfarande) fast deras var just med chili i, och ost också för den delen.
    Ser gott ut, måste nog testa någon dag.

  2. Elin

    Lotta, nu när du säger det så får jag lite flashbacks, och ja kanske inte helt olika i idé (det brödet var helt fantastiskt, tror de typ jalapenos i eller hur?) dock minns jag inte just nu om de hade ost i?

  3. Kurt

    Fast från rubriken får man ju snarare intrycket att det är en tårta? Närmare bestämt en tautologi! Polenta är majs, majsbröd gjort hade varit udda!på t ex rågmjöl hade ju varit mycket udda!

  4. TBT – oktobermat » Tre tjejer i köket

    […] okt 2007: Vi åt en massa god mat i Frankrike. Hemma bakade vi bröd med polentagryn och ost. […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.