Varmrökt makrill
Ibland är en god middag faktiskt både billig och lättlagad. För ett par veckor sedan köpte jag varmrökt makrill, gjorde en kall sås till och serverade med kokt potatis och en grönsallad. Snabbt och gott.
Såsen fixar du på två röda. Blanda ihop 2 dl lätt creme fraiche med 1 tsk senap och 1/2 kruka gräslök (finklippt). Krydda med salt och vitpeppar. Servera!
Isabellas pappa
Hittade precis den här sidan och glad är jag att jag gjorde det. Jag har ofta problem att komma på vad vi ska laga. Jag brukade äta på jobbet men nu har vi en 1 åring och har tänkt att vi ska äta middag tillsammans hemma. Och då blir det många middagar att laga:grin:
Helena
Kall sås? Nä äggröra ska det ju va till!
Pia
Mumsigt! och enkelt! Man kan också använda 3% yoghurt till såsen om man vill ha det ännu lite magrare. (Lättyoughurt blir för blaskigt tycker jag.) Gott också att riva gurka och blanda i.
/ Pia
Mamma Mat
Rökt makrill är verkligen jättegott! Ibland gör jag vad min 5-åring kallar för “kulsås”. Det är lätt creme fraiche som man blandar med stenbitsrom, salt och malen svartpeppar. Funkar bra till den rökta fisken och kokt potatis.
Sofie
SUPER god sås. Testade den idag.
Tips på fiskrecept utan lax » Tre tjejer i köket
[…] med basilikatäcke och parmesan varmrökt makrill med kall sås halstrad tonfisk med chilisalsa och nudlar ugnsbakad gös med färska örter och sockerärtor med […]
Snabb middag: rökt makrill med rödbetor och färsk pepparrot » Tre tjejer i köket
[…] PS! Helena har ett snabbt recept för en kall sås som passar fint till varmrökt makrill! […]
Midsommarlunch 2012 » Tre tjejer i köket
[…] midsommaraftonen dammade vi av Helenas snabba recepttips med rökt makrill med en kall sås smaksatt med senap och gräslök till lunch. Till detta hade vi en potatissallad med färskpotatis, grön sparris, sockerärtor, […]